Rogoznica


Fiskebyn mellan Split och Zadar

Rogoznica är en gammal fiskeby som ligger i mellersta Dalmatien, mellan Split och Sibenik samt Zadar. Du tar dig dit med bil från flygplatsen i Split på en halvtimme eller från flygplatsen i Zadar på cirka en och en halvtimme. (Flygbolag: Norwegian, Sas, Croatia Airlines, Ryanair)

Många badvikar

En av flera badstränder i Rogoznica

I Rogoznica finns det gott om badvikar med grus och klippor, då en del av byn ligger på en liten ö (landsförbindelse finns dock). Mitt emot ön ligger också den prisbelönade marinan Frapa för den som önskar hyra båt eller lägga till med båt men du kan också lägga till på själva ön, vid en restaurang eller bar.

Ett av många matställen vid kajen i Rogoznica

Trevliga restauranger, barer och caféer samt en marknad

Är du matintresserad så finns det på ön och på väg till marinan ett 20-tal bra restauranger och flera kaffeer och barer. Där erbjuds allt från calamares och lokal fisk och delikatesser till hamburgare och cevapi. (fråga oss om rekommendation).

Önskar du laga egen mat så har du kommit rätt. I centrum finns mataffärer, bagerier, köttaffärer och en utomhusmarknad med lokala grönsaker och frukter samt färsk fisk. Ibland kan man också köpa fisk direkt från fiskebåtar som lägger till vid akvariet.

Tillbaka till toppen
+